Συνέδριο Re: Business 2015

21/03/2016
AUEB-Profiles

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συνέδριο Re:Business 2015 επαναπροσδιορίζοντας το επιχειρείν από το MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Απονομή "Best Paper Award"

21/03/2016
AUEB-Profiles

Ο αναπληρωτής καθηγητής  του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας κύριος Βλάσης Σταθακόπουλος και οι υποψήφιοι διδάκτορες του ίδιου τμήματος κύριοι Ανδρέας Ευαγγελάτος, Γρηγόριος Παινέσης και Κωνσταντίνος Κοττίκας τιμήθηκαν με το Best Paper Award στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας, που διεξήχθη στην Αθήνα, 10-12 Δεκεμβρίου 2015. Ο τίτλος της εργασίας που βραβεύτηκε ήταν "Autoimmune Diseases in Greece: Patient Journey and Physician Route Visits"

Σημαντική Διάκριση-Βράβευση

21/03/2016
AUEB-Profiles

Η ερευνητική εργασία “Audit Effort and Earnings Management”, προϊόν συνεργασίας του καθηγητή του ΟΔΕ Κ. Καραμάνη με τον καθηγητή Clive Lennox, βραβεύθηκε πρόσφατα με το βραβείο «Notable Contributions to the Auditing Literature Award» του American Accounting Association. Το βραβείο δίνεται «σε αναγνώριση ερευνητικής εργασίας εξαιρετικής αξίας, με σημαντική συνεισφορά στην εκπαίδευση σε θέματα ελέγχου (audit) ή διασφάλισης (assurance), στην πρακτική ή στην έρευνα». Η εργασία, με δεδομένα αποκλειστικά από την ελεγκτική αγορά της Ελλάδος, εξέτασε τη σχέση μεταξύ της προσπάθειας του ελεγκτή (ώρες ελέγχου) και της χειραγώγησης των κερδών. Δημοσιεύθηκε το 2008 στο Journal of Accounting and Economics, ένα από τα κορυφαία διεθνή περιοδικά της Λογιστικής.

Διεθνές Συνέδριο Εφοδιαστικής Αλυσίδας

21/03/2016
AUEB-Profiles To ΜΒΑ International του ΟΠΑ υποστηρίζει ακαδημαϊκά το 6ο Διεθνές Συνέδριο Εφοδιαστικής Αλυσίδας (2015 Global Supply Chainn "Thought Leadership" Summit) (29-30/9/15)

Διεξαγωγή Σεμιναρίου

21/03/2016
AUEB-Profiles

Το Τμήμα Στατιστικής υποστηρίζει τη διεξαγωγή του σεμιναρίου με τίτλο "Finding Buried signals in noise: the hunt for Gravitational Waves" με εισηγητή τον κ. Νικόλαο Καρνέση (Max Planck Institute for Gravitational Physics), την Τρίτη 22/12 (13:00)